Home > Digitalni život > Honor X7: Budget Phone Review

Honor X7: Budget Phone Review

Proizvođač Honor je ove 2022. godine objavio još jedan pametni telefon u okviru X serije! Ovo je Honor X7, jedan od fenomenalnih budžetskih telefona ove godine. U ovom članku ćemo imati detaljan pregled ovog telefona kako bismo utvrdili da li nije samo pristupačan već i odličan ili mu nedostaje zbog smanjenja troškova. Idemo!

Honor X7: Budget Phone Review

 

Šest stvari na koje treba paziti u ovom budžetskom telefonu


Ekranu


Honor X7 je elegantan, dobro dizajniran uređaj sa impresivnim skupom funkcija. Ima 6,74-inčni HD+ IPS LCD ekran sa rezolucijom od 720 x 1600 i 90Hz učestalosti osvežavanja. Ekran je zabeležio, nije najnoviji trend probijača, ali za neke nije prelom posla – i dalje zavisi od vaše preferencije. To je idealan ekran za gledanje video zapisa ili igranje igara. Samo ne očekujte kvalitet visoke definicije pošto je njegova rezolucija ekrana samo normalna i pristojna.


Ukupne performanse


Dolazi sa Android 11 sa Magic UI 4.2 u avionu, a to je softver koji je dizajniran tako da vaš pametni telefon bude lakši za korišćenje i bolji u multitaskingu. Unutra ima Qualcomm Snapdragon 680 čipset sa Octa Core CPU, što znači da sa lakoćom može da rukuje igrama i drugim aplikacijama. Samo budite oprezni sa ekstremnim igrama jer ćete možda iskusiti manja zaostajanja. Budimo iskreni, Honor X7 vas neće oduvati svojim učinkom, međutim, ako razmislimo o ceni, veoma je impresivan.


RAM i ROM


Njegov RAM i ROM su 4GB odnosno 128GB, ali ih možete proširiti do 512GB putem microSD kartice ako je potrebno. Dobar je ako takođe razmotrimo koliko je ovaj uređaj pristupačan.


Kamere


Podešavanje kamere na ovom telefonu je prilično impresivno – ima četiri zadnje kamere (48MP + 5MP ultrawide + 2MP makro + 2MP dubinski senzor) i prednju kameru (8MP). Ima mogućnost da proizvodi visokokvalitetne fotografije u uslovima slabog svetla ili noću. Ako volite da fotografišete bilo pejzaž ili sebe, ovaj pametni telefon bi vas u velikoj meri podržao! Ako nije ovaj, možda ćete teško pronaći telefon koji dolazi sa odličnom kamerom ispod istog cenovnog ranga.


Kapacitet baterije


Kapacitet baterije mu je 5000mAh što vam daje dovoljno snage da prođete veći deo dana bez potrebe da ga punite svakih nekoliko sati kao neki drugi uređaji. Telefon dolazi sa funkcijom brzog punjenja od 22.5W koja vam omogućava da punite telefon u roku od 30 minuta. Performanse baterije Honor X7 su za svaku pohvalu u poređenju sa drugim pametnim telefonima u okviru istog cenovnog ranga.


Dizajn


Dizajn Honor X7 je atraktivan i lak za oči – napravljen je od plastike i stakla sa različitim bojama koje su dostupne (Midnight Black, Titanium Silver i Ocean Blue). Takođe je lagan pri ruci pošto je samo 198g. Uz to, dolazi sa prepoznavanjem lica i bočnim skenerom otiska prsta koji radi glatko i brzo.


Honor X7: Budget Phone Review

Konačna presuda: Da li je dobar telefon?


Odgovor je veliko DA! Honor je i dalje nov na sceni budžetskih pametnih telefona, a X7 je solidan prvi napor. Čini se da se kompanija ne plaši da preuzme veliki rizik i napravi velike promene, koje smo došli da cenimo, a sve to u paketu koji ne košta mnogo.


Sve u svemu, Honor x7 je odličan pametni telefon. Ima neverovatnu kameru, kao i snažno trajanje baterije. Telo telefona je takođe lagano, što olakšava nošenje okolo gde god da krenete. Ako tražite budžetski telefon koji može da učini dobro u skoro svemu, onda je to to. Čast X7 je vaš najbolji izbor ove godine!