Home > Digitalni život > Kako poboljšati zdravlje pomoću telefona

Kako poboljšati zdravlje pomoću telefona

Telefon je neverovatan uređaj i može da uradi mnogo više od komunikacije, zabave i posla. To može biti moćan alat za poboljšanje vašeg zdravlja i dobrosusednosti. Uz mnoštvo aplikacija, alatki i funkcija kojima možete da pristupite u bilo kom trenutku putem vrhova prstiju, telefon može da bude odličan resurs za poboljšanje vašeg celokupnog zdravlja. A najbolje od ovih resursa je da je većina ovih resursa besplatna i da ih možete iskoristiti bilo gde. Bez obzira na aspekt vašeg zdravlja, gledate da se poboljšate, postoje aplikacije i alati koji vam mogu pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Evo nekih od najboljih načina na koje možete da poboljšate svoje zdravlje pomoću telefona.

Kako poboljšati zdravlje pomoću telefona  

5 najboljih načina na koje možete poboljšati svoje zdravlje pomoću telefona


Pratite svoje fitnes ciljeve


Praćenje vaših fitnes ciljeva preuzimanjem fitnes aplikacije je odličan način da ostanete na pravom putu i motivisani. Ove aplikacije će vam pomoći da pratite koliko koraka pravite svakog dana, koliko kalorija sagorevate i još mnogo toga. Da biste maksimalno iskoristili funkcije ovih aplikacija, možete investirati u solidan telefon kao što je honor magic4 lite, koji takođe može da pruži prave performanse kako biste išli u korak sa svojim fitnes ciljevima. Fitnes aplikacije vam pomažu da izmerite napredak tokom vremena, a istovremeno vas održavaju po planu putem funkcije kalendara ili podsetnika. To vam omogućava da ostanete dosledni dok se postepeno poboljšavate. Ove aplikacije vam u suštini služe kao lični trener i fitnes drugar koji vam pomaže da obezbedite da dostignete svoje fitnes ciljeve.


Pratite svoje navike spavanja


Praćenje navika u snu je važan deo držanja zdravlja pod kontrolom. Postoji mnogo aplikacija koje vam mogu pomoći da pratite navike spavanja tako što ćete zabeležiti podatke kao što su kvalitet odmora i koliko vam je vremena potrebno da zaspite. Ove aplikacije će takođe pratiti koje aktivnosti radite pre spavanja, omogućavajući vam da budete svesni svoje noćne rutine kako biste mogli da ih prilagodite u skladu sa tim.


Zabeležite ishranu


Ako želite da napravite promenu u ishrani, praćenje vašeg dnevnog unosa hrane može biti efikasan način za to. Postoji mnogo aplikacija koje vam mogu pomoći u tome, a neke od njih čak daju predloge kako da napravite zdraviji izbor na osnovu namirnica koje jedete. Ove aplikacije omogućavaju korisnicima da uđu u svakodnevnu potrošnju hrane, kao i da vremenom prate njihov napredak u mršavljenju. Što više znate o tome šta ste jeli, bolje ćete moći da prepoznate navike koje su nezdrave i da ih promenite.


Korišćenje aplikacije za meditaciju


Pokazalo se da meditacija ima širok spektar benefita, uključujući smanjen nivo stresa, poboljšanu koncentraciju i fokus, a još bolji san. Srećom, postoji nekoliko aplikacija za meditaciju koje vam mogu pomoći da uđete u ovu blagotvornu naviku. Neke od ovih aplikacija nude vođene meditacije, a neke vam dopušte da odaberete kakvu vrstu meditacije želite, poput mantre ili vežbe disanja. a neki čak obezbeđuju i alate za učenje meditacije. A ako imate problema da se držite svoje prakse, mnoge aplikacije za meditaciju nude podsetnike i motivacione funkcije koje vam mogu pomoći da ostanete na pravom putu.


Unapredite sebe zdravstvenim znanjem


Sam internet je odličan resurs da se uči o bilo čemu, uključujući i zdravlje uopšte. To možete da uradite tako što ćete surfovati vebom i čitati članke, gledati video zapise i slušati podkaste koji diskutuju o zdravlju i fitnesu. Možda ćete želeti da se pridružite zajednici ljudi koji su zainteresovani za iste stvari kao i vi kako biste mogli da delite informacije i podržavate jedni druge u svojim naporima.


Kako poboljšati zdravlje pomoću telefona  

Zakljuиak


Iako postoji mnoštvo upotreba za vaš pametni telefon, ovaj članak vam je dao neke ideje kako da ga koristite za poboljšanje zdravlja. Ključ korišćenja pametnog telefona za poboljšanje zdravlja je da ga učinite aktivnim delom svog života. Koristite dostupne aplikacije, čitajte članke o zdravlju i fitnesu, a izađite i uradite nešto. Bez obzira na vaš fitnes cilj, pametni telefon može biti odličan alat koji će vam pomoći da ga dostignete.